Trädfällning

Trädfällning är en viktig del av trädvården och landskapsförvaltningen. Här på Trädspecialisterna i Väst AB förstår vi vikten av att utföra trädfällning på ett säkert och effektivt sätt, samtidigt som vi tar hänsyn till både trädens hälsa och miljön. Med våra erfarna arborister och moderna utrustning kan vi hantera alla typer av trädfällningsuppdrag, oavsett om det gäller små träd i trädgården eller stora träd längs vägar eller i parker. Vi strävar alltid efter att erbjuda skräddarsydda lösningar som passar våra kunders behov och önskemål. Kontakta oss för professionell trädfällning med fokus på säkerhet, kvalitet och miljöhänsyn.

Varför anlita en professionell trädfällare?

Att anlita en professionell trädfällare är av stor vikt av flera anledningar. För det första, trädfällning kan vara farligt och kräver specialutbildning och erfarenhet för att utföras säkert. Vi på trädspecialisterna har kunskap om korrekt fällningsteknik och kan bedöma risken för skador på omgivningen och sig själv.

Vidare kan en erfaren trädfällare identifiera eventuella risker och vidta lämpliga åtgärder för att minimera dem. Dessutom har professionella trädfällare rätt utrustning för att utföra arbetet effektivt och säkert, vilket minskar risken för olyckor och skador.

Slutligen, att anlita en professionell trädfällare sparar tid och energi för fastighetsägare, samtidigt som det säkerställer att trädfällningen utförs på ett korrekt sätt utan att skada omgivningen eller miljön.

beskärning av ett träd

Lång erfarenhet av trädfällning

Med över 30 års erfarenhet av trädfällning kan du lita på att vi på Trädspecialisterna i Väst AB har den kunskap och expertis som krävs för att utföra ditt trädfällningsuppdrag på bästa möjliga sätt. Under årens lopp har vi hanterat ett brett spektrum av trädfällningsprojekt, från små träd i trädgårdar till stora träd längs vägar och i parker. Vår långa erfarenhet har gett oss insikter och färdigheter som gör oss till pålitliga och effektiva trädfällare.

Kostnadseffektiv trädfällning

Vår kostnadseffektiva trädfällning är utformad för att ge dig högkvalitativa resultat till ett rimligt pris. Trädfällning är en investering och vi strävar därför efter att erbjuda konkurrenskraftiga priser utan att kompromissa med kvaliteten på vårt arbete. Genom effektiva arbetsmetoder, välplanerade insatser och användning av modern utrustning kan vi hålla kostnaderna nere samtidigt som vi levererar pålitliga och professionella trädfällningstjänster.

Vi är certifierade trädfällare

Som certifierade trädfällare kan du lita på att vi på Trädspecialisterna i Väst har de nödvändiga kvalifikationerna och kompetensen för att utföra trädfällningsarbeten på ett säkert och professionellt sätt. Certifiering innebär att vi har genomgått rigorösa utbildningar och tester för att säkerställa att vi uppfyller branschens högsta standarder för trädfällning och trädvård. Genom kontinuerlig utbildning och uppdateringar håller vi oss alltid uppdaterade om de senaste teknikerna!

beskärning av ett träd

Vi utför avancerad trädfällning

Vi är specialiserade på avancerad trädfällning, där vårt erfarna team av arborister hanterar även de mest utmanande trädfällningsuppdragen med skicklighet och precision. Genom att kombinera avancerade tekniker och modern utrustning kan vi säkert och effektivt ta bort träd även i trånga eller svårtillgängliga utrymmen, utan att riskera skador på omgivningen. Våra arborister har den expertis och erfarenhet som krävs för att bedöma trädets tillstånd, planera fällningen noggrant och utföra arbetet med högsta möjliga säkerhetsstandard.

Våra nöjda kunder

Med stort fokus på kvalitet och omsorg har vi fått nöjet att hjälpa många nöjda kunder genom åren. Vi har fokus på kvalitet och omsorg, och det syns i våra omdömen. Vi är väldigt glada över alla de fina ord som våra kunder delar med sig av. 

Kållered

I Kållered av vi lång erfarenhet av att fälla träd och övriga arboristtjänster. Med bas i Kungsbacka är vi nära till hands

Till Trädfällning i Kållered

Mölndal

Mölndal är ett område som är oss väl bekant och som vi håller varmt om hjärtat. Här hjälper vi Mölndals invånare med trädfällning och allt därtill!

Till Trädfällning i Mölndal

Kungsbacka

Kungsbacka är vår bas och det är härifrån vi utgår. Kring Kungsbacka jobbar vi i orter som Onsala, Åsa, Frillesås, Vallda, Särö, Kullavik, Fjärås och Anneberg.

Till Trädfällning i Kungsbacka

Torslanda

Vi möter dagligen Torslandas glada invånare! Här hjälper vi till med trädfällning med mer.

Till Trädfällning i Torslanda

Lerum

I Lerum hjälper vi dagligen nöjda kunder med trädfällning och övriga arboristtjänster!

Till Trädfällning i Lerum

Varberg

Vi tar oss även ner till Varberg för jobb. Här jobbar vi mot exempelvis Bua, Tvååker, Veddige, Träslövsläge, Mariedal och Södra näs.

Till Trädfällning i Varberg

50 % rutavdrag för trädfällning

Med 50% rutavdrag på trädfällning kan du spara betydande pengar samtidigt som du får professionell hjälp med ditt trädarbete. Rutavdraget ger dig möjlighet att dra av hälften av arbetskostnaden för trädfällning från din skatt, vilket gör det till en kostnadseffektiv lösning för att ta hand om dina träd. Hos Trädspecialisterna i Väst AB erbjuder vi trädfällningstjänster som är berättigade till rutavdrag, vilket gör det möjligt för dig att få högkvalitativa resultat till ett förmånligt pris. Vi är väl förtrogen med rutavdragssystemet och kan hjälpa dig att dra nytta av denna skattereduktion. Kontakta oss idag för att lära dig mer om hur du kan dra nytta av 50% rutavdrag på trädfällning och för att boka din trädfällningstjänst med oss.

50% rutavdrag på trädfällning

Vanliga frågor och svar om trädfällning

Här presenterar vi vanligt förekommande frågor och svar angående trädfällning. Hittar du inte svaret du söker här är du alltid varmt välkommen att kontakta oss så ska vi hjälpa dig reda ut eventuella frågetecken!

Hur fäller man träd på ett säkert sätt?

Att fälla träd på ett säkert sätt kräver noggrann planering, rätt utrustning och rätt tekniker. Först och främst är det viktigt att bedöma trädet noggrant för att identifiera eventuella risker och hinder i omgivningen. Därefter måste rätt fällningsteknik väljas beroende på trädets storlek, form och placering. Vidare krävs det korrekt användning av verktyg och utrustning för att säkerställa att fällningen sker kontrollerat och utan risk för skador på personer eller egendom. Arborister använder ofta metoder som sektionsfällning eller kranassisterad fällning för att säkerställa att trädet faller i önskad riktning och inte orsakar skador. Dessutom är det viktigt att ha en noga utarbetad nödplan och att ha rätt skyddsutrustning för att minimera risken för olyckor. Genom att anlita Trädspecialisterna som är certifierade trädfällare kan du vara säker på att trädet fälls på ett säkert och kontrollerat sätt.
Hur mycket kostar trädfällning?

Prissättningen för trädfällning kan variera beroende på flera faktorer, inklusive trädets storlek, placering, tillgänglighet och eventuella hinder i omgivningen. Generellt sett tar vi hänsyn till dessa faktorer samt arbetsomfånget och eventuella extra tjänster som krävs vid planeringen av priset för trädfällning. För att ge dig en exakt prisuppgift behöver vi vanligtvis genomföra en platsbesök för att bedöma trädet och dess omgivning. Vi strävar alltid efter att erbjuda konkurrenskraftiga priser och transparenta kostnadsuppskattningar för våra kunder. Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert och låt oss hjälpa dig att fastställa kostnaden för din trädfällning.

Får man fälla träd på sin egen tomt?
Ja, i Sverige får man fälla träd på sin egen tomt utan att behöva söka tillstånd för detta, förutsatt att trädet inte är ett skyddat träd enligt kommunala föreskrifter eller om det finns särskilda bestämmelser i detaljplanen för området. Det är dock viktigt att man följer vissa regler och försiktighetsåtgärder för att undvika olyckor och skador på egendom eller miljö. Innan man påbörjar trädfällningen bör man kontrollera eventuella lokala bestämmelser och föreskrifter som kan gälla för trädfällning inom området. Vidare är det viktigt att ta hänsyn till säkerhetsaspekter och att använda lämplig utrustning och tekniker för att fälla trädet på ett säkert och kontrollerat sätt. För mer information och rådgivning om trädfällning på din egen tomt, kontakta oss gärna för professionell hjälp och vägledning.
När på året ska man fälla träd?

Valet av tidpunkt för trädfällning kan påverkas av flera faktorer, inklusive trädsort, väderförhållanden och eventuella särskilda behov. Generellt sett är det bäst att undvika trädfällning under träden är i blomning eller aktiv tillväxt, vilket vanligtvis är under våren och sommaren. Hösten är ofta en lämplig tid för trädfällning eftersom träden tenderar att vara i vilande fas och löven har fallit, vilket ger bättre synlighet och enklare tillgång till trädet. Dessutom kan vädret vara mer stabilt under hösten, vilket minskar risken för oväntade väderförhållanden som kan påverka trädfällningen. Vissa trädarter kan dock fällas under vintermånaderna när träden är i vilande fas. För att avgöra den bästa tidpunkten för trädfällning är det bäst att rådgöra med erfarna trädfällare som kan bedöma trädet och ge rekommendationer baserat på dess specifika egenskaper och behov.

Vem kan fälla träd?

Fällning av träd är ett specialiserat arbete som bör utföras av kvalificerade och erfarna yrkespersoner, så kallade trädfällare eller arborister. Dessa personer har genomgått utbildning och träning för att lära sig säker fällningsteknik, trädklättring och användning av specialverktyg och utrustning. Att fälla träd kan vara farligt och kräver specifika kunskaper om trädens struktur och egenskaper, samt om riskbedömning och säkerhetsåtgärder. Därför är det viktigt att anlita en professionell trädfällare som Trädspecialisten med rätt kompetens och certifieringar för att säkerställa att trädfällningen utförs på ett säkert och kontrollerat sätt. Om du behöver hjälp med att fälla träd, kontakta oss idag!

Miljövänlig trädfällning

Trädspecialisterna har adekvat utbildning och är certifierade att fälla träd som arborist.

Trädspecialisterna är dessutom medlemmar i en rad olika intresseorganisationer som har som mål att värna om arboristers arbetsmiljö, träd, skog och mark.

Medlemskap & Certifkat