Trädbeskärning

På Trädspecialisterna i Väst AB erbjuder vi professionell trädbeskärning i Kungsbacka och Västsverige. Med över 30 års erfarenhet och ett team av certifierade arborister garanterar vi säkra, effektiva och miljövänliga tjänster. Låt oss hjälpa dig att förbättra hälsan, säkerheten och skönheten hos dina träd. Kontakta oss för en kostnadsfri offert idag!

Vi hjälper dig med professionell trädbeskärning

På Trädspecialisterna i Väst AB erbjuder vi trädbeskärning som en del av vårt omfattande utbud av trädtjänster. Vår bas i Kungsbacka gör att vi enkelt kan serva hela Västsverige, inklusive företag, bostadsrättsföreningar, vägföreningar och privatpersoner. Vi har utfört trädtjänster sedan 1990, och vår erfarenhet samt kompetens gör oss till det bästa valet för dina trädbehov.
beskärning av ett träd

Nöjda kunder i hela Västsverige

Vi är stolta över att ha hjälpt otaliga kunder i Västsverige med deras trädbeskärningsbehov. Våra kunder inkluderar företag, bostadsrättsföreningar, vägföreningar och privatpersoner som alla har uppskattat vår professionalism och vårt engagemang för kvalitet. Läs våra kundrecensioner på vår webbplats för att se varför vi är det bästa valet för trädbeskärning i Västsverige.

När är det bäst att utföra trädbeskärning?

Tidpunkten för trädbeskärning kan variera beroende på trädart och mål. Vinterbeskärning är den mest populära tiden för beskärning eftersom trädet är i vilande fas, vilket minskar risken för skador och sjukdomar. Sommarskärning är bra för att kontrollera tillväxt och forma trädet. Det är också en bra tid för att identifiera döda eller sjuka grenar. Vår och höst bör undvikas eftersom träden är mer sårbara för sjukdomar och skadedjur.

Våra beskärningsmetoder

På Trädspecialisterna i Väst AB använder vi olika beskärningsmetoder beroende på trädets behov och kundens önskemål:

Formativ beskärning

Denna metod används främst på unga träd för att styra deras tillväxt och utveckla en stark struktur. Genom att forma trädet tidigt kan vi förebygga problem längre fram.

Underhållsbeskärning

Detta innefattar att ta bort döda, sjuka eller skadade grenar för att förbättra trädets hälsa och säkerhet. Det är en regelbunden process som hjälper till att hålla trädet i gott skick.

Reduktionsbeskärning

Här minskar vi trädets storlek genom att korta ner grenarna. Detta är användbart när träd växer för nära byggnader, kraftledningar eller andra hinder.

Kronlyft

Denna metod innebär att man tar bort de lägsta grenarna på trädet för att öka avståndet mellan marken och kronan. Det är användbart för att öka ljusinsläppet och skapa fri passage under trädet.

Kronreduktion

Detta innefattar att minska trädets krona för att minska dess höjd och bredd, vilket kan vara nödvändigt för att förhindra att träd växer för stort för sin omgivning.

beskärning av ett träd

Vad är trädbeskärning?

Trädbeskärning innebär att man beskär grenar från ett träd för att förbättra dess hälsa, säkerhet och estetiska värde. Det är en viktig del av trädvård som hjälper till att främja trädets hälsa genom att avlägsna döda eller sjuka grenar, förbättra trädets struktur och stabilitet, förhindra faror som hängande grenar över byggnader eller gångvägar, öka ljusinsläppet och luftcirkulationen genom trädet och runt det samt förbättra trädets estetiska värde och forma det efter önskemål.

Våra nöjda kunder

Med stort fokus på kvalitet och omsorg har vi fått nöjet att hjälpa många nöjda kunder genom åren. Vi har fokus på kvalitet och omsorg, och det syns i våra omdömen. Vi är väldigt glada över alla de fina ord som våra kunder delar med sig av. 

Varberg

I Varberg av vi lång erfarenhet av att trädbeskärning och övriga arboristtjänster. Med bas i Kungsbacka är vi nära till hands

Till trädbeskärning i Varberg

Kungsbacka

Kungsbacka är vår bas och det är härifrån vi utgår. Kring Kungsbacka jobbar vi i orter som Onsala, Åsa, Frillesås, Vallda, Särö, Kullavik, Fjärås och Anneberg.

Kontakta oss för kostnadsfri offert

Göteborg

I Göteborg hjälper vi dagligen nöjda kunder med trädfällning och övriga arboristtjänster!

Till Trädbeskärning i Göteborg

Varför är trädbeskärning viktigt?

Regelbunden trädbeskärning är avgörande för att säkerställa att dina träd förblir friska och säkra. Träd som inte beskärs kan utveckla problem som sjukdomar och skadedjur eftersom död ved och överfulla grenar kan bli en grogrund för skadliga organismer. Obeskurna träd kan utveckla svaga grenar som lätt kan brytas av under stormar och felaktig tillväxt kan leda till att träd växer på ett sätt som inte är optimalt för deras hälsa eller omgivningen.
50% rutavdrag på trädfällning

Kontakta oss för en kostnadsfri offert

Behöver du hjälp med trädbeskärning? Kontakta Trädspecialisterna i Väst AB idag för en kostnadsfri offert. Vi är redo att assistera dig med alla dina trädtjänstbehov och garantera att dina träd förblir friska, säkra och vackra. Besök vår webbplats eller ring oss direkt för att boka ett möte med en av våra erfarna arborister.

Miljövänlig trädbeskärning

Trädspecialisterna har adekvat utbildning och är certifierade att beskära träd som arborist.

Trädspecialisterna är dessutom medlemmar i en rad olika intresseorganisationer som har som mål att värna om arboristers arbetsmiljö, träd, skog och mark.

Medlemskap & Certifkat