Stubbfräsning i Kungsbacka vi tar hand om hela processen

På Trädspecialisterna i Kungsbacka är stubbfräsning en smidig och effektiv process som börjar med att kunden kontaktar företaget för att få en offert. Här är stegen som vanligtvis följs:

1. Offertförfrågan

Kunden kan enkelt begära en offert via telefon, mejl eller direkt via Trädspecialisternas hemsida. Det första steget är att kunden beskriver storleken på stubben/stubbarna, dess läge på tomten, och om det finns särskilda förhållanden som behöver tas i beaktning, såsom lutande mark eller nära byggnader.

2. Platsbesök (vid behov)

Om uppdraget är mer komplicerat eller om det behövs en närmare inspektion, kan Trädspecialisterna boka ett platsbesök. En erfaren arborist kommer då till platsen för att bedöma stubben, markförhållandena och planera för arbetet. De kan också ge kunden råd om lämpliga åtgärder.

3. Offert

Efter insamling av nödvändig information sammanställs en offert som skickas till kunden. Denna offert specificerar kostnader för arbetet, inklusive stubbfräsning och eventuella tillägg som bortforsling av material. Kunden får en tydlig bild av priset och arbetsplanen innan de går vidare.

4. Planering och tidsbokning

När offerten godkänts av kunden bokas arbetet in. Trädspecialisterna anpassar sig efter kundens schema och sätter upp en tidsram för när arbetet ska utföras. Kunden informeras om hur lång tid arbetet förväntas ta.

5. Utförande av stubbfräsning

På den överenskomna dagen kommer ett team från Trädspecialisterna till platsen med nödvändig utrustning. Själva stubbfräsningen utförs med en specialmaskin som mals ner stubben till små träflisor, vanligtvis 15-30 cm under markytan, beroende på vad som är överenskommet. Detta görs för att säkerställa att inga rötter finns kvar som kan skjuta nya skott, och för att marken kan återställas till ett plant och användbart skick.

6. Bortforsling och återställning

Efter fräsningen kan Trädspecialisterna erbjuda att forsla bort de resterande träflisorna om kunden så önskar. Alternativt kan de spridas ut över marken och blandas med jord. Om kunden vill ha ytan helt återställd, kan extra jord läggas på platsen för att jämna ut området.

7. Avslut och uppföljning

Efter att arbetet är klart, ser teamet till att området lämnas i gott skick.

Tillbaka till startsidan

Mer om stubbfräsning

Få en kostnadsfri offert

Behöver du hjälp med trädfällning, häckbeskärning eller trädvård? Ingen fara, Trädspecialisterna finns här för dig! Vi är experter på allt som har att göra med träd, och lite till. Kontakta oss idag för att få en kostnadsfri offert på ditt nästa projekt!