Klätterutrustning för Arborister

I Göteborg och Halland erbjuder vi tjänster inom trädfällning, trädvård, trädbeskärning och mer. Vårt arbete kräver avancerad och specialanpassad utrustning som gör att vi kan arbeta både effektivt och säkert. I denna artikel får du en inblick i de verktyg och utrustning som våra klättrande arborister använder.

Klätterutrustning för Arborister – Säkerhet och Precision

Att arbeta på höga höjder ställer krav på både erfarenhet och rätt utrustning. Våra arborister är utbildade för att använda högkvalitativ klätterutrustning som både säkrar och underlättar arbetet i träden.

  • Klättersele Vi använder ergonomiska klätterselar som fördelar kroppsvikten jämnt, vilket minskar trötthet under långa arbetsdagar. Selarna är tillverkade av slitstarka material och utrustade med flera fästpunkter för verktyg och säkerhetslinor.
  • Repsystem
    • Statisk och dynamisk klätterrep Dynamiska rep absorberar rörelser och fall, medan statiska rep används för riggning och säkring. Båda typerna av rep är noggrant utvalda för att möta kraven på hållbarhet och säkerhet.
    • Kastlina och kastvikt Används för att säkert fästa våra rep på höga grenar med precision, vilket säkerställer en säker arbetsmiljö på höjd.
  • Spikskor (Spurs/Spikes) Våra arborister använder spikskor, eller ”spikes,” när de klättrar på större trädstammar. Dessa ger extra grepp och stabilitet, vilket är särskilt användbart vid trädfällning. Spikskorna är utrustade med justerbara remmar och spikar som gör att arboristen kan klättra säkert och snabbt på trädets stam.
  • Stigring och firningsbroms Dessa verktyg gör det möjligt att säkert klättra upp och ner i träden med stor precision och kontroll, vilket gör arbetet smidigare och mindre fysiskt krävande.
  • Karbinhakar Våra karbinhakar i aluminium och stål är certifierade för att tåla höga belastningar och används för att säkra både arborister och utrustning vid olika arbetspunkter.

Motorsågar – Kraft och Kontroll i Varje Klipp

Vi använder olika typer av motorsågar beroende på arbetsuppgiften:

  • Lätta motorsågar Perfekta för arbete i träden, där vikt och smidighet är avgörande. Dessa sågar har kortare svärd som ger våra arborister bättre precision vid beskärning och kapning.
  • Tyngre motorsågar Används för fällning av större träd och grenar på marknivå. Dessa sågar har kraftigare motorer och längre svärd, vilket gör dem effektiva för tunga jobb.

Säkerhetsutrustning för Arborister

Säkerhet är alltid i fokus. Våra arborister bär fullständig skyddsutrustning, inklusive:

  • Motorsågsbyxor Byxor med inbyggt skärskydd som hjälper till att förhindra skador om motorsågen skulle komma i kontakt med kroppen.
  • Skyddshjälm Hjälmar med integrerat visir och hörselskydd som skyddar ansiktet från grenar och sågspån, samtidigt som de dämpar bullret från motorsågar.
  • Skyddshandskar Handskar med skärskydd som ger ett fast grepp om verktygen och samtidigt skyddar händerna.

Riggning och Lyftutrustning för Stora Träd

Vid större träd och projekt där kontrollerad nedtagning av grenar eller stammar behövs, använder vi avancerade riggningssystem:

  • Friktionsbromsar och riggblock Används för att sänka större grenar eller stockar långsamt och säkert till marken.
  • Stroppar och slings Specialdesignade textilstroppar och slings används för att säkra och lyfta större grenar och stammar, vilket är särskilt viktigt när trädet står nära byggnader eller andra känsliga strukturer.

Fordon för Arboristarbete i Göteborg och Halland

Våra flishuggar och stubbfräsar gör att vi kan slutföra arbetet på platsen snabbt och effektivt. Efter fällning eller beskärning omvandlar vi grenarna till flis och tar bort stubbar för att förbereda marken för ny plantering eller annan användning.

Avslutning – Din Arborist i Göteborg och Halland

Med professionell utrustning och lång erfarenhet kan vi på Trädspecialisterna erbjuda säkra och effektiva lösningar inom trädfällning, trädvård, beskärning och andra trädrelaterade tjänster. Oavsett projektets storlek eller komplexitet är vi din pålitliga partner för högkvalitativt arboristarbete i Göteborg, Kungsbacka och andra orter i Halland.

Gå till startsidan

Få en kostnadsfri offert

Behöver du hjälp med trädfällning, häckbeskärning eller trädvård? Ingen fara, Trädspecialisterna finns här för dig! Vi är experter på allt som har att göra med träd, och lite till. Kontakta oss idag för att få en kostnadsfri offert på ditt nästa projekt!