Professionell häckklippning i Göteborg och Halland

Häckklippning med Trädspecialisterna

Ge din trädgård en prydlig och estetisk inramning med hjälp av vår professionella häckklippningstjänst. En välklippt häck förstärker trädgårdens struktur och skapar en harmonisk och ordnad känsla.

Expertis och Prisvärdhet

Våra specialister på häckklippning ser till att din häck får den bästa möjliga omvårdnaden. Prissättning är en viktig faktor, och därför är Trädspecialisterna transparenta med sina kostnader. Tidsåtgången för häckklippning beror på häckens höjd, bredd och längd.

Flexibel Prissättning

Du betalar per timme för häckklippning, och vi tillämpar en flexibel prissättningsstruktur som endast täcker den hjälp du behöver. Om du har egna redskap kostar vår tjänst 280 kr per timme efter RUT-avdrag, med en uppstartsavgift på 80 kr. Saknar du exempelvis en häcksax, tillkommer 60 kr per timme, vilket ger ett totalpris på 340 kr per timme. Vid högre häckar som kräver byggställning, tillkommer en avgift baserad på svårighetsgrad. Om bortforsling önskas tillkommer även en kostnad för detta.

Tidsfaktorer vid Häckklippning

Tiden som krävs beror på häckens mått – längd, höjd och bredd. Klippning av toppen, som är avgörande för en snygg häck, kan kräva användning av stege eller byggställning, vilket ökar tidsåtgången per kvadratmeter.

Andra faktorer som påverkar tidsåtgången inkluderar hur länge sedan häcken klipptes, tidigare klippning, häckens tillväxt, grenars tjocklek och typ av häck. Vid gallring eller ogräsrensning påverkas också tiden. Omgivningen, såsom lutande mark eller närliggande träd, kan också spela in.

Med tanke på dessa variabler erbjuder vi löpande räkning för att säkerställa noggrant utförande. För ett fast pris kan en offert ges, men observera att detta i snitt är dyrare.

Gallring av Häck

När häcken blir för tät eller vildvuxen kan gallring behövas. Detta innebär att vissa stammar klipps av från marknivå, vanligtvis var tredje stam, för att ge plats åt nya skott. Detta föryngrar häcken utan att minska insynsskyddet. Vanligast är att gallra syrenhäckar, medan andra häckar sällan behöver gallras, såvida inte grenar eller stammar dör inuti häcken.

Gallring är ofta mer tidskrävande än vanlig häckklippning eftersom grensax används för att få bra snitt på stammarna, och ibland kan motorsåg behövas för tjockare stammar.

Kontakta oss

Beskriv din häck och dina önskemål när du kontaktar oss för en noggrann bedömning och offert.

Trädspecialisterna – Din expert på häckklippning och trädgårdsvård.

Häckklippning

Få en kostnadsfri offert

Behöver du hjälp med trädfällning, häckbeskärning eller trädvård? Ingen fara, Trädspecialisterna finns här för dig! Vi är experter på allt som har att göra med träd, och lite till. Kontakta oss idag för att få en kostnadsfri offert på ditt nästa projekt!